Ervaringen

Marika heeft een aantal testen afgenomen bij onze zoon, Alex. Haar aanpak is niet alleen heel gedegen en zorgvuldig, maar kenmerkt zich vooral door het feit dat zij het kind echt centraal stelt. Haar natuurlijke rust maakte dat Alex de verschillende testonderdelen met vertrouwen en open oppakte. De terugkoppeling was heel helder en to the point. De aparte terugkoppeling aan Alex was voor hem heel waardevol, omdat het hem hielp te zien waar hij goed in is, wat voor hem lastiger is, en hoe hij hier zelf mee kan oefenen.

 

Marika heeft op onze school bij een aantal kinderen een intelligentie onderzoek afgenomen. Wij ervaren het contact tussen haar en de betrokken leerlingen, ouders en leerkrachten als zeer positief. Wij hebben de ervaring dat onderzoeken binnen een kort tijdsbestand worden afgenomen en besproken.

Maartje van Noppen IB Koningin Beatrixschool

 

We hebben het adviestraject van Marika als zeer positief ervaren. De flexibiliteit en snelheid bij het maken van afspraken en de heldere uitleg tijdens het intake- en eindgesprek hebben ons als ouders goed geholpen. Met name de voorbeelden die Marika gaf uit de gesprekken en tests gaven ons een goed inzicht in zowel haar aanpak, betrokken en enthousiast, als ook de gedachten en overwegingen van onze zoon.
Onze zoon heeft de tests op ontspannen wijze kunnen doen, doordat Marika hiervoor de juiste voorwaarden wist te scheppen. Het persoonlijke verslagje van Marika, ook één speciaal voor hem, werd door hem zeer gewaardeerd.

Familie Hoekstra, Houten

 

Wij hebben Marika ervaren als een zeer deskundig, integer en prettig persoon, die bovendien snel actie onderneemt. Ook het contact met onze dochter verliep soepel en prettig en zij vond de één-op-één gesprekjes heel interessant.

Ouders G. en M. met 8-jarige dochter

 

In groep 7 vond ik het op school makkelijk. Ik had mijn werk op tijd af en begreep de lesstof altijd snel. Mijn juf adviseerde mij om naar de verrijkingsklas te gaan, daarvoor was een IQ-test nodig. Via school ben ik toen bij Marika de Boo terechtgekomen.
Marika heeft een persoonlijkheidstest en een IQ-test gedaan, op mijn school. Bij de persoonlijkheidstest kon ik vertellen over mezelf en over hoe het ging op school, ook stelde Marika hierover verschillende vragen. De IQ-test bestond uit verschillende onderdelen. Zo las Marika als geheugentestje een paar getallen voor en moest ik ze nazeggen in een bepaalde volgorde, of moest ik bij plaatjes zeggen wat er niet klopte. Er zaten ook vragen bij over algemene dingen.
Het was heel fijn om met Marika te werken want ze vroeg ook veel over mijzelf waardoor het niet zo aanvoelde als een toets. Ze zorgde voor een ontspannen sfeer waardoor ik de test ook veel makkelijker kon maken. Na de test is Marika ook nog thuis langs gekomen om de resultaten van de test te bespreken. Ik vond het leuk dat ze ook een speciaal verslagje  voor mij had meegenomen.
Ik ben blij dat ik deze test heb gedaan bij Marika, want het heeft me goed geholpen bij mijn school keuze.

Gjalt, Houten

 

Via Kiemtijd een WISC-III-NL Intelligentietest bij onze dochter laten uitvoeren. Zeer professioneel intakegesprek gehad waarbij we ons direct op ons gemak voelden. Marika neemt de tijd voor je en is begaan met je kind. Ze weet waarover ze praat en neemt uitgebreid de tijd zaken toe te lichten. Onze dochter is twee ochtenden in touw geweest met de test. Ze vond dat heel leuk omdat de opgaven in de vorm van spelletjes en puzzels werden afgenomen. Ze heeft het nog steeds over ‘die lieve juf’. Fijn is ook dat de resultaten van de test snel waren uitgewerkt. Ook hier weer uitgebreide toelichting tijdens een eindgesprek. Onze dochter is de test ook uitgelegd met een speciaal vel waarop in kindertaal de uitkomsten stonden. We raden Marika en Kiemtijd! echt aan. Een familielid die als onderwijsinspecteur werkt en met dergelijke testen regelmatig van doen heeft, gaf de uitwerking een ‘dikke 8’.

Mark en Renske, Houten